×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Cabaretier Jasper van Kuijk neemt jaar vrij

10.07.2018 -

Cabaretier Jasper van Kuijk gaat in het seizoen 2019-2020 geen nieuwe voorstelling maken.


'Ik heb er lang over nagedacht, maar ik moet even een jaar wat ruimte', schrijft hij op zijn website. 'In mijn hoofd en in mijn leven.' Na de sabbatical wil Van Kuijk terugkomen met een nieuwe show.

De cabaretier won in 2010 het festival Camaretten. Daarvoor maakte de Hagenaar deel uit van de groep Delfts Blok, die in 2001 het Groninger Studenten Cabaret Festival won. 'Ik heb de afgelopen negen jaar onafgebroken in de theaters gestaan met vier cabaretprogramma's. En daarnaast bleef ik parttime bij de TU Delft werken en schreef een wekelijkse column voor de Volkskrant.'

Hierdoor, en door een druk gezinsleven, bleven allerlei andere projecten liggen. Zo gaat Van Kuijk een boek schrijven en werkt hij aan de ontwikkeling van een televisieprogramma. Komend seizoen speelt hij nog wel een reprise van zijn nieuwe show Janus.