×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bud Spencer overleden

Bud Spencer overleden
28.06.2016 -

De Italiaanse acteur Bud Spencer is overleden. Dat heeft zijn familie maandag op Facebook bekendgemaakt. Spencer, die in het echt Carlo Pedersoli heette, schitterde in tal van spaghettiwesterns, waarin hij vaak optrad met landgenoot en collega-acteur Terence Hill. Hij was 86 jaar.


De naam Bud Spencer was samengesteld uit het Amerikaanse biermerk Budweiser en de Amerikaanse acteur Spencer Tracy. Samen met Terence Hill vormde hij jarenlang een succesvol filmduo. Hill was ook een Italiaan. Hij heette Mario Girotti.

In tegenstelling tot de spaghettiwesterns met bijvoorbeeld Clint Eastwood waren de films van het duo vooral komisch bedoeld. Spencer als de domme kracht en Hill als de slimme en charmante cowboy. In de jaren zeventig oogstten zij de grootste successen met films als Vier Vuisten De Lucht In of Pas Op We Slaan Er Op. Het was de tijd dat speelfilms nog een Nederlandse titel kregen. Het duo maakte achttien films samen.

Voordat Bud 'Pedersoli' Spencer acteur werd, was hij een succesvol wedstrijdzwemmer. Hij kwam voor Italië in 1952 en 1956 uit op de Olympische Spelen. In de jaren tachtig had hij zijn eigen luchtvaartmaatschappij Mistral Air. In 2005 probeerde Spencer tevergeefs de politiek in te gaan; hij was verkiesbaar als regionaal raadslid voor de nationalistische partij Forza Italia.