×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bruno Mars weer beticht van plagiaat

30.10.2016 -

De hit Uptown Funk van Bruno Mars en Mark Ronson zou plagiaat zijn. De funkband Collage beklaagt zich in rechtbankstukken dat Bruno Mars hun nummer Young Girls uit 1983 heeft gestolen. De nummers zijn bijna niet te onderscheiden, vindt Collage.


De groep claimt volgens TMZ dat Young Girls qua ritme, harmonie, melodie en structuur is gekopieerd. Het enige nog levende bandlid van Collage eist dat Uptown Funk uit de handel wordt genomen en claimt een deel van de opbrengst van de wereldhit.

Afgelopen week werd bekend dat van de single Uptown Funk al ruim tien miljoen exemplaren zijn verkocht. De clip is daarnaast nog eens 1,9 miljard keer bekeken.

Het is niet de eerste keer dat Bruno Mars en Mark Ronson van plagiaat worden beticht. Eerder dit jaar vond The Sequence, een meidengroep uit de jaren zeventig, dat de wereldhit van Mars en Mark Ronson wel heel veel overeenkomsten vertoont met hun nummer Funk You Up uit 1979.

Bruno Mars komt volgende week naar Rotterdam voor de uitreiking van de MTV EMA op zondag 6 november.

 

Young Girls – Collage

 

Uptown Funk – Bruno Mars en Mark Ronson