×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bruno Mars grote winnaar Grammy Awards

29.01.2018 -

Met maar liefst zeven Grammy's is Bruno Mars de ster van de avond geworden tijdens de Grammy Awards in New York. Hij sleepte onder meer de belangrijkste prijzen in de wacht: Record Of The Year (24K Magic), Album Of The Year (24K Magic) en Song Of The Year (That's What I Like). De zanger bedankte in zijn speech zijn vriendin Jessica Caban, met wie hij sinds 2011 samen is. 'Ik hou van je schatje! Bedankt voor je steun tijdens dit hele proces.'


Bruno won ook een Grammy voor Best R&B Album, Best Engineered Album (Non-Classical), Best R&B Song en Best R&B Performance, prijzen die al eerder in de show werden uitgereikt. Hiermee verzilverde hij alle categorieën waarin hij genomineerd was. De zanger won al 11 Grammy's in voorgaande jaren.

Runner-up was Kendrick Lamar, die vijf Grammy's op zijn schoorsteenmantel kan bijzetten. De rapper won Best Rap Album (Damn), Best Rap/Sung Performance (Loyalty, feat. Rihanna) en Best Rap Performance, Best Rap Song en Best Music Video voor zijn track Humble. Lamar opende het muziekfestijn met een politiek getint optreden, in samenwerking met U2 en Dave Chappelle.

Jay Z was vooraf de grote favoriet met acht nominaties, maar ging met lege handen naar huis. De rapper zat vooraan met zijn vrouw Beyoncé en hun oudste dochter Blue Ivy, die Kendrick zijn bewondering voor Jay-Z hoorden uitspreken: 'Jay for president!'Ook zei Kendrick geïnspireerd te zijn geraakt door voorgangers als Jay Z, Nas en Diddy.

Het show duurde maar liefst 3,5 uur en zat vol met optredens. Grote winnaar Bruno Mars zong met Cardi B. hun single Finesse, Elton John stond op het podium met Miley Cyrus om Tiny Dancer te zingen, Lady Gaga gaf een emotionele uitvoering van haar nummer Joanne en Kesha oogstte veel lof met haar nummer Praying, dat ze opdroeg aan de #MeToo-beweging en de vrouwen die hiermee te maken hebben gehad.