Brittany Murphy misschien vergiftigd

Brittany Murphy en haar echtgenoot Simon Monjack zijn misschien vergiftigd. In een nieuw laboratoriumrapport valt te lezen dat de zware metalen in haar lichaam anders moeilijk te verklaren zijn. De vader van de Amerikaanse actrice wil het tot op de bodem uitzoeken. Murphy overleed in 2009 op 32-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De autopsie wees uit dat ze aan een longontsteking en bloedarmoede leed. Vijf maanden later stierf ook haar man.

Brittany's vader, Angelo Bertolotti, vertrouwde het niet en liet het haar van de Clueless-ster testen. Daarin werden tien zware metalen in hoge concentraties aangetroffen. De onderzoekers kwamen tot een opvallende conclusie. "Als we de kans zouden uitsluiten dat deze zware metalen tegelijkertijd per ongeluk in haar lichaam terecht zijn gekomen, dan is de enige logische verklaring dat deze persoon er door toedoen van iemand anders aan is blootgesteld, waarschijnlijk met kwade bedoelingen", staat in het rapport, zo meldt The Examiner.
Zware metalen zitten bijvoorbeeld in diverse bestrijdingsmiddelen, zoals ratten- of insectengif. Deze stoffen kunnen symptomen als hoofdpijn, duizeligheid, trillingen, neurologische klachten en maag- en longproblemen veroorzaken. Voor hun dood werden alle symptomen van vergiftiging met zware metalen geconstateerd, bij zowel Murphy als Monjack.