Britt Dekker vertelt in tranen over overleden vader

Britt Dekker heeft gisteravond in De Wereld Draait Door over haar overleden vader verteld. Hij overleed in november plotseling tijdens een bedrijfsongeval. Met zijn organen heeft hij al zes verschillende mensen kunnen redden.

'Ik weet niet of ik er heel goed over kan vertellen want soms word ik nog wel verdrietig. In het ziekenhuis kwamen wij erachter, toen hij niet meer te redden viel, dat hij orgaandonor was', vertelt Britt geëmotioneerd aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk. 

'Hij was niet meer te redden en nu heeft hij inmiddels al zes levens gered', vertelt Britt onder luid geklap en gejoel in de studio. 'Wij kunnen hem niet meer terug krijgen maar andere mensen heeft hij kunnen redden'. 

Het redden van juist die anderen, gaf de doorslag voor de familie: 'Wij waren natuurlijk heel verdrietig maar op datzelfde moment werden andere families in Nederland opgebeld met goed nieuws. Zij wilden al afscheid nemen van hun familieleden en door mijn vader konden zij doorleven'.

Britt stelt dan ook voor de donorwet te zijn: 'Als je niet wil dat je organen worden afgestaan, doe dan gewoon moeite om dat briefje in te vullen. Heel veel mensen zijn daar gewoon te lui voor. En als je standaard donor wordt volgens de wet, dan zullen de mensen die het écht niet willen wel de moeite gaan nemen om zich daarvoor uit te schrijven'. 

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen