Britt Dekker

Britt Dekker neemt afscheid van veulen Patton

Britt Dekker heeft afscheid genomen van haar veulen Patton. Het zenuwstelsel van het paard was “dusdanig beschadigd” dat het dier “nooit meer normaal zou kunnen lopen”, deelt de presentatrice en amazone maandag op Instagram. In het belang van Patton is daarom de keuze gemaakt het dier “te laten gaan”, schrijft Dekker.

“Vanaf woensdag hebben we er alles aan gedaan om de situatie van Patton te verbeteren”, luidt het bericht, waarbij meerdere foto’s en video’s van het bruine paard worden gedeeld. Op een aantal foto’s knuffelt Dekker het dier. “Van de allerbeste artsen tot de alternatieve geneeskunde. Helaas is hij sinds woensdag niet meer opgestaan en werd zijn situatie slechter.”

De presentatrice vervolgt: “Het liefste zoek je net zo lang door tot je je laatste euro verspild hebt als dat nodig zou zijn voor een herstel en leuk paardenleven voor hem. Alleen dit zou nooit meer mogelijk zijn.”

De amazone uitte zondag al haar zorgen over het veulen op Instagram. Ze kreeg afgelopen woensdag het bericht dat het dier niet meer opstond. “Ik ben ten einde raad en ik wilde dit eigenlijk niet posten maar doe het toch in de hoop dat er iemand is die zoiets soortgelijks heeft meegemaakt. Al jullie gedachtes en informatie is heel erg welkom”.

Ze bedankt tot slot ook nog haar volgers in het afscheidsbericht. “Mede dankzij jullie hulp en alle tips zijn we aan alle mogelijke en beste opties gekomen en hadden we echt weer even hoop. Heel veel dank daarvoor.” Het veulen moest ooit de opvolger van George worden, het toppaard dat Dekker van Talpa-baas John de Mol voor eeuwig in bruikleen kreeg in ruil voor het maken van programma’s.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen