×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bridget Maasland verliest zaak tegen De Telegraaf

Bridget Maasland verliest zaak tegen De Telegraaf
20.12.2019 -

Bridget Maasland heeft het kort geding dat ze aanspande tegen De Telegraaf verloren. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vrijdag bepaald.


Bridget Maasland had een schadevergoeding van 7500 euro en een rectificatie geëist van een artikel in De Telegraaf, op de pagina Privé, waarin wordt beweerd dat ze in 2014 ‘een huwelijksnacht beleefde’ met André Hazes. Het artikel meldde dat er tussen de presentatrice en de zanger vijf jaar geleden op de bruiloft van Patty Brard meer was gebeurd dan enkel een zoen. Volgens Maasland klopt er niets van de roddel en was echt alleen sprake van een zoen, terwijl hoofdredacteur Evert Santegoeds zich baseert op meerdere bronnen die Hazes en Maasland in innige poses zouden hebben gespot op het showbizzhuwelijk.

De rechter stelde vrijdag dat het artikel een inbreuk op de privacy vormde, maar vindt het aannemelijk dat, gelet op vijf schriftelijke verklaringen, er meer aan de hand was dan alleen een heftige zoen. Bovendien stelt de rechter dat Bridget een ‘public figure’ is, die zich meer moet laten welgevallen dan andere personen’. ‘Heel onaangenaam voor eiseres (Bridget, red.), maar door het zo uit de hand te laten lopen op een feest waar – in de woorden van haar raadsman – de voltallige vaderlandse roddelpers aanwezig was, heeft zij dat voor een deel aan zichzelf te wijten.’

Bridget is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Lees ook:

Hint Bibi Breijman op tweede kindje?

Caroline van Eeden heeft babynieuws!

Gescheiden Maria Tailor verliest haar modewinkels