Breaking Bad wint ook bij SAG Awards

De uitreiking van de Screen Actors Guild Awards (SAG) hebben geen grote verrassingen opgeleverd. Net als tijdens de Golden Globes een kleine week geleden, gingen Matthew McConaughey en Cate Blanchett er vandoor met de prijs voor beste acteerprestatie in een film. Ook de serie Breaking Bad viel weer in de prijzen.

McConaughey kreeg het beeldje voor zijn rol in Dallas Buyers Club, Blanchett voor haar rol in Blue Jasmine. Jared Leto (Dallas Buyers Club) en Lupita Nyong'o (12 Years A Slave) werden geëerd voor hun acteerwerk in een bijrol. De cast van American Hustle werd uitgeroepen tot het beste acteursensemble.

De prijs voor beste dramaserie ging naar Breaking Bad, hoofdrolspeler Bryan Cranston kreeg het beeldje voor beste acteur in een dramaserie. Modern Family won in de categorie comedy en Ty Burrell uit diezelfde serie werd uitgeroepen als beste acteur in een comedyserie.

De Screen Actors Guild Awards zijn film- en televisieprijzen die sinds 1995 jaarlijks uitgereikt worden door leden van de Screen Actors Guild. De nominaties worden aangeduid door 4200 willekeurig gekozen leden van de Screen Actors Guild, de winnaars worden verkozen door alle leden van de vakbond.