VIDEO: Brandt Corstius: ‘Stuk was niet om te straffen’

Jelle Brandt Corstius had zijn stuk in Trouw over zijn verkrachting niet geplaatst als degene die hem had verkracht hem had gebeld en sorry had gezegd. Dat zei hij in DWDD. In plaats van excuses werd hij geconfronteerd met een brief van een advocatenkantoor waarin werd gedreigd met een rechtszaak.

Het advocatenkantoor kwam in actie nadat Trouw het artikel wilde plaatsen maar daarvoor wel hoor en wederhoor wilde toepassen. Vanwege de dreiging van een rechtszaak herschreef Brandt Corstius zijn stuk.

Het artikel was niet bedoeld om de dader te straffen. Brandt Corstius wilde alleen voorkomen dat hij nog eens zou toeslaan. Hij vindt het dan ook vervelend dat de man er nu mee wegkomt, vooral ook omdat de dader nog steeds in de media werkt. Brandt Corstius besloot dat dit dan ook de insteek voor het herschreven artikel zou worden.

In het uiteindelijke stuk in Trouw beschreef Brandt Corstius wat hem was overkomen. Daarbij plaatste hij de kanttekening dat hij niet alles kon vertellen. 'Het is zijn woord tegen het mijne', schreef hij. De zaak speelde aan het begin van zijn tv-carrière. Hij was toen redacteur bij het programma Barend & Van Dorp.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen