Boudewijn de Groot

Boudewijn de Groot stopt per direct met optreden

Boudewijn de Groot stopt met optreden. Dat maakt de 76-jarige zanger bekend op zijn website. 

Hiermee komt vrij abrupt een einde aan zijn lange carrière op het podium. Zijn eerste concert was 56 jaar geleden. In eerste instantie zou Boudewijn samen met Henny Vrienten en George Kooymans een afscheidstournee doen met hun gelegenheidstrio Vreemde Kostgangers. Deze tournee moest vanwege de coronacrisis worden uitgesteld naar 2022. Maar nu George Kooymans door ALS niet meer kan optreden, gaan ook die concerten niet meer door.

Boudewijn spreekt van ‘de spreekwoordelijke nachtkaars. Maar dat wil niet zeggen dat ik ook stop met muziek maken. En teksten schrijven. Dat laatste heb ik de afgelopen jaren al ruimschoots gedaan en ik hoop het even ruimschoots te kunnen blijven doen.’ En ‘de platen blijven natuurlijk eeuwig’, aldus de zanger.

Cd

De zanger schrijft nog Engelstalige teksten voor de Dashboard Danglers, de band van bassist Jaco van der Steen, waar ook zijn zoon Marcel de Groot bij betrokken is. Met Van der Steen heeft hij ook een aantal ‘kinderliedjes’ geschreven, die hij in de nabije toekomst hoopt uit te geven als cd. Ook komt er een cd met Fries hertaalde liedjes uit zijn rijke repertoire. ‘Er komen betere tijden’, belooft Boudewijn zijn fans op zijn website. ‘Blijf gezond, verstandig en geduldig.’