×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Boom voor Sandra Reemer op Boomfeestdag

14.03.2018 -

Op de jaarlijkse Boomfeestdag wordt woensdag stilgestaan bij het overlijden van Sandra Reemer. De presentatrice was ambassadrice van de dag. Albert Verlinde, Vajèn van den Bosch en Jacques d'Ancona zullen een boom planten als eerbetoon aan Sandra, die in juni op 66-jarige leeftijd overleed.


De start van de Boomfeestdag vindt woensdag plaats in het Groningse Oldambt. Daar gaan fractievoorzitters uit de Tweede Kamer en lijsttrekkers van lokale partijen onder leiding van Albert in debat met 350 kinderen over onder meer natuureducatie en klimaatdoelen.

Het is de 62ste editie van de Boomfeestdag. Het initiatief startte op 10 april 1957, toen nog onder de naam landelijke Boomplantdag. Er waren toen 1600 kinderen bij aanwezig. Naar verwachting doen deze keer 100.000 kinderen mee in ruim 290 gemeenten. Ze planten met elkaar zo’n 200.000 bomen en struiken. De Boomfeestdag staat dit jaar in het teken van de essentaksterfte, een agressieve schimmelziekte waarvan de bomen niet herstellen.