×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bono krijgt medaille van George W. Bush

20.04.2018 -

U2-zanger Bono heeft de eerste George W. Bush-medaille voor leiderschap gekregen. Het George Bush Presidential Center wil de erepenning jaarlijks uitreiken aan iemand die de wereld op zijn manier verbetert, meldt Billboard.


De voormalige president van de Verenigde Staten reikte de medaille uit in de presidentiële bibliotheek in Dallas. De onderscheiding is een erkenning voor het humanitaire werk van Bono tegen armoede en hiv en aids.

Bono prees Bush, het Amerikaanse congres en de Amerikaanse belastingbetalers voor de vooruitgang die is geboekt onder kwetsbare bevolkingsgroepen. Maar hij waarschuwde er ook voor dat de huidige president Donald Trump de klok lijkt terug te draaien.