Merlijn Kamerling

Boek Merlijn Kamerling over vader Antonie wordt theatervoorstelling

Het boek Nu Ik Je Zie van Merlijn Kamerling wordt bewerkt voor een theatervoorstelling. Dat maakt productiehuis Solo Stories maandag bekend.

De voorstelling zal van januari tot en met juni 2023 in de Nederlandse theaters te zien zijn. Wie de solovoorstelling gaat spelen, is nog niet bekend. Het leven en de zelfgekozen dood van Antonie Kamerling in 2010 staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift. Maar zijn zoon weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.

In het boek Nu Ik Je Zie, dat in september 2020 verscheen, ging Merlijn Kamerling tien jaar na de dood van zijn vader Antonie op zoek naar een completer beeld van zijn vader. De theaterbewerking wordt ontwikkeld door het team dat eerder verantwoordelijk was voor onder meer Ma, naar het boek van Hugo Borst en gespeeld door Eric Corton.