Placeholder

Bobbi Kristina (22) overleden

Bobbi Kristina, de 22-jarige dochter van Bobby Brown en Whitney Houston, is zondag overleden. "Ze heeft eindelijk vrede in de armen van god", zo liet de familie Houston weten in een verklaring.

Bobbi was tijdens haar overlijden omringd door familie. "We willen iedereen bedanken voor hun ongelooflijke hoeveelheid liefde en steun in de afgelopen maanden."

Bobbi werd op 31 januari bewusteloos in bad aangetroffen en lag sindsdien in coma. Haar toestand verslechterde gestaag. Eind juni besloot haar familie te stoppen met haar behandeling. Sindsdien lag ze in een hospice net buiten Atlanta.

Wat er precies is gebeurd, is nog altijd niet duidelijk. Maar haar vriend Nick Gordon wordt ervan verdacht haar te hebben mishandeld op de dag dat ze bewusteloos werd gevonden. Tegen hem is een rechtszaak aangespannen. Zelf heeft hij in een stiekem opgenomen geluidsopname verklaard dat Bobbi een drugsprobleem had.

Bobbi's moeder Whitney Houston overleed in 2012 aan een overdosis drugs. Ook zij werd in bad aangetroffen.

Bekende vrienden en kennissen van Bobbi Kristina hebben verdrietig gereageerd op haar dood. "Eindelijk vrede!", schreef Oprah Winfrey op Twitter. Missy Elliott beschreef haar verdriet: "Mijn hart is oprecht zwaar. Ik hoop dat je in vrede rust met je mama. Ik bid voor de familie Brown en Houston." Independence Day-actrice Vivica A. Fox liet weten Bobbi erg te gaan missen. "Mijn diepste medeleven aan je vader en oma", schreef ze verder.

Bobby Brown haalt troost uit de gedachte dat Bobbi Kristina nu bij haar moeder is. Dat vertelt een familielid van de zanger aan People.

"Ze heeft nu vrede. Dat weet hij en daar haalt hij troost uit", zegt de bron. "Hij wist dat dit eraan zat te komen. Natuurlijk is hij erg emotioneel, maar tegelijkertijd weet hij dat Krissy nu op een betere plek is."

Vrienden van Nick Gorden vrezen dat hij zelfmoord zal plegen nu Bobbi is overleden. "Hij is door het dolle heen door spijt en verdriet", vertelt een bron aan HollywoodLife.com.

Nick zou geloven dat hij een verschil had kunnen maken in de toestand van Bobbi, die in januari in een coma raakte. "Hij blijft zeggen dat als ze zijn stem maar had gehoord, de dingen anders zouden zijn gelopen. Ze had misschien nog geleefd."

Nick, die een relatie met Bobbi had, mocht zijn vriendin van haar familie niet bezoeken in het ziekenhuis. Zij vermoeden dat Nick haar had mishandeld op de dag dat ze bewusteloos werd gevonden en dat hij schuldig is aan haar dood. Ze had meerdere verwondingen, maar volgens Gorden had ze die een paar dagen daarvoor al opgelopen bij een ongeluk.

Eind juni werd Nick aangeklaagd voor de mishandeling van Bobbi Kristina. Ook zou hij geld uit haar erfenis van Whitney Houston in eigen zak hebben gestoken.