Bobbi Eden: ‘Barbie heeft dringend hulp nodig’

Bobbi Eden doet in haar nieuwe column in de Panorama een boekje open over Samantha de Jong, ook wel Barbie genoemd. Zo denkt Bobbi dat Barbie aan de drugs zit.

Bobbi schrijft deze column naar aanleiding van een ontmoeting met de realityster: 'Ik was verbaasd toen Barbie plotseling uit het niets voor mijn neus stond op mijn eigen beurs in Rotterdam. En wat zich daar afspeelde, zou ik nooit gebruiken in deze column, ware het niet dat het verhaal dat ze mij in tranen vertelde, hetzelfde verhaal is dat een paar dagen later in Story te lezen was. Uit haar eigen mond opgetekend. De geldproblemen, de bijstand, problemen met de kinderen, de dreigende huisuitzetting', begint ze haar column.

Volgens Bobbi stond er een vrouw voor haar die zware hulp nodig heeft: 'Voor mij stond een gebroken mens. En helaas moet ik zeggen dat ik bang ben dat er drugs in het spel zijn. Ik weet het, dat is nogal een beschuldiging, maar ik ga gewoon zeggen wat niemand blijkbaar durft te zeggen. En als ik het mis heb, dan is dat mooi. Maar ik heb in mijn carrière te veel en te vaak met meiden gewerkt met dezelfde symptomen', zo legt ze de beschulidiging uit. 

Ze maakt zich dan ook grote zorgen over de Haagse ster: 'Ik heb haar die avond naar huis gestuurd met het advies om hulp te gaan zoeken. Want of alles nu waar is of niet, iemand hier heeft dringend hulp nodig', besluit ze haar verhaal.

Barbie zou via Facebook gereageerd hebben op de column maar die reactie is helaas offline gehaald.