×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Presentatrice zet zich in tegen ‘sexting’

6.09.2017 -

BNN-presentatrice Gwen van Poorten zet zich in om de verspreiding van naaktfoto's tegen te gaan. Ook acteur Dave Mantel doet mee aan de campagne 'Hou het lekker voor jezelf'. De campagne moet jongeren ervan weerhouden gewaagde privéfoto's of -video's te online te verspreiden.


Naaktfoto's gaan via de digitale weg nog veel te vaak van hand tot hand, vindt Gwen van Poorten. De BNN-presentatrice wil het doorsturen van 'sexting' en de schadelijke gevolgen voor het slachtoffer daarom een halt toe roepen.

De presentatrice poseert samen met andere bekende Nederlanders in een ludiek t-shirt tegen doorstuurders. 'Hou m'n tieten lekker voor jezelf', staat op het damesshirt. Op de mannelijke variant staat: 'Hou mijn piemel voor jezelf'.

'Het is belangrijk om mensen te laten inzien wat voor gevolgen het doorsturen van een naaktfoto kan hebben,' verklaart Gwen. Bedoeling van de actie is dat de aandacht verschuift van het slachtoffer naar de persoon die de intieme kiekjes verspreidt. Die zou nu nog te vaak buiten schot blijven.