×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

BN’ers zwemmen voor ALS

6.09.2015 -

Rond 2500 mensen doen zondag mee aan de Amsterdam City Swim. Met de zwemtocht door de grachten halen ze geld op voor het onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte ALS. Onder de deelnemers bevinden zich ook een aantal BN'ers.


Rond 2500 mensen doen zondag mee aan de Amsterdam City Swim. Met de zwemtocht van twee kilometer door de grachten halen ze geld op voor het onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte ALS. Onder de deelnemers bevinden zich ook een aantal BN'ers, zoals zwemmers Maarten van der Weijden en Pieter van den Hoogenband. Ook tv-presentatoren Sophie Hilbrand en Jan Joos van Gangelen doen mee. Verder maken danseres Euvgenia, GTST-acteur Ruud Feltkamp en Mariska Bauer een sprong in de Amsterdamse grachten. 

Het is de vierde keer dat dit evenement plaatsvindt. De start is om 13.00 uur op het Marine Etablissement en de finish is op de Keizergracht. Vorig jaar werd er een recordbedrag van 1,9 mijoen euro gezwommen. 

Bij de eerste Amsterdam City Swim in 2012 deed koningin, toen nog prinses, Maxima mee aan het evenement.