×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

BN’ers tot het uiterste in Dance Dance Dance

31.08.2015 -

Het moet alle eerdere dansshows overtreffen, zowel op het gebied van kwaliteit en techniek als in hoogte- en dieptepunten. Het nieuwe RTL 4-spektakel Dance Dance Dance laat bekende Nederlanders dansen op een niveau waarvan ze een halfjaar geleden nog niet durfden te dromen. Vijf sterrenkoppels werken zich in het zweet om uiteindelijk bekende videoclips van internationale artiesten perfect te kunnen nadansen.


John de Mol wilde eindelijk eens een tv-programma maken waarin sterren écht goed dansen. Iets met niveau, kwaliteit, spektakel en goede muziek. Iets dat net zo baanbrekend zou zijn als The Voice of Holland. Met dat idee begon Dance Dance Dance, wat vanaf 5 september dé zaterdagavondshow op RTL 4 moet worden. Vijf Bekende Nederlanders die bereid waren een halfjaar lang keihard te trainen, mochten zelf hun partner uitkiezen om uiteindelijk de vakjury met choreograaf Dan Karaty, Igone de Jongh (eerste solist bij Het Nationale Ballet) en Timor Steffens te overtuigen van hun danskunsten.

De bekende danser en choreograaf Timor Steffens heeft ook de artistieke leiding over het geheel. Hij staat de deelnemers met raad en daad bij en wist uit de hele wereld zijn beste collega’s naar Nederland te halen om met de kandidaten alom bekende choreografieën van onder anderen Michael Jackson, Beyoncé en Rihanna in te studeren.

Loodzware avontuur

Humberto Tan sleepte zijn dochter Julia mee in het loodzware avontuur. Pip Pellens doet het met haar vriend Pim Wessels. Euvgenia Parakhina bracht haar man Jeroen Jorna in. Fockeline Ouwerkerk nodigde collega Achmed Akkabi uit en Sylvana Simons danst met haar neef Regillio Denswil.

Programmadirecteur Erland Galjaard biecht op dat hij zich best een beetje schuldig voelt tegenover de deelnemers. "We dachten vooraf dat de kandidaten vanaf 1 maart een paar uur per week zouden moeten trainen. Maar dat liep snel nogal uit de hand tot zeker twintig uur. Mensen zijn zoveel tijd kwijt geweest met oefenen, en dat allemaal naast hun gewone werk. Maar iedereen kent de clips waarop wordt gedanst. Dan ziet het er niet uit als het niet écht goed is."

Respect

Hij wil Humberto Tan nog even extra in het zonnetje zetten. "Die man heeft het zo zwaar gehad. Al die uren afzien in de dansstudio en daarna met pijn in al zijn spieren een dagelijkse talkshow presenteren. Diep respect."

Niet alleen op dansniveau maar ook op het gebied van techniek moet Dance Dance Dance opzien gaan baren. "Alle ledverlichting in heel Europa is uitverkocht. Dat hangt namelijk allemaal hier in de studio", grapt Galjaard. Maar het grootste spektakel moet komen van de nieuwste digitale snufjes in de uitzending. Met videomapping en augmented reality ('John zijn speeltje') dansen de BN’ers in de meest waanzinnige 3D-decors.

Blikvanger

Galjaard: "Ik ben ervan overtuigd dat dit onze blikvanger wordt komend najaar. Net als met The Voice heb ik vooraf alle landen gebeld met de boodschap: je moet dit nu kopen, anders ben je te laat. Deze show gaat de wereld veroveren."

Dance Dance Dance is vanaf zaterdag 5 september zes weken lang om 20.00 uur te zien op RTL 4. Op donderdag 3 september staat om 21.30 uur alvast een kick-offuitzending gepland. Chantal Janzen en Jandino Asporaat nemen de presentatie van het programma op zich.