‘BN’ers te gast bij DWDD krijgen financiële vergoeding’

BN'ers die als tafelheer of -dame te gast zijn bij De Wereld Draait Door kunnen meestal rekenen op financiële vergoeding. Dat blijkt uit een rondgang langs talkshowgasten, programmamakers en andere insiders uit de tv-wereld.

BN'ers die te gast zijn als tafelheer of -dame bij DWDD kunnen net als bij Pauw rekenen op een financiële vergoeding. Dat blijkt uit een onderzoek van het AD waarbij de krant rondging langs talkshowgasten, programmamakers en andere insiders van de televisiewereld.

Marc-Marie Huijbregts zou zo'n 2000 euro per keer ontvangen als hij aanschuift aan tafel, zo meldt een insider. Met dat bedrag behoort hij tot de top van tafelheren en -dames. Actrice Halina Reijn, tafeldame, krijgt in vergelijking met Marc-Marie een 'schamele' 750 euro. Andere gasten verdienen een bedrag van 500 tot 750 euro. 'Nee joh, allemaal onzin. Ik heb nog nooit gehoord dat gasten geld kregen voor DWDD,' zegt Halina. 'Tenzij je tafelheer- of dame bent natuurlijk, wat dat is werk. In die rol wacht je per optreden 750 euro en dat zijn standaardbedragen', bevestigd de actrice. Maar Brandpunt-presentatrice Liesbeth Staats zegt dat er geen standaardbedragen zijn. Zij ontving 500 euro als tafeldame. 'Ik weet dat andere meer krijgen,' aldus Liesbeth. Ook 'gewone gasten' krijgen, in tegenstelling tot wat Halina beweert, betaalt. Jort Kelder biecht op 500 euro te krijgen voor zijn gevraagde expertise in een programma-item. En bijvoorbeeld journalist Frénk van der Linden ontvangt in zo'n geval 750 euro.

De Kamer heeft verontwaardigd gereageerd op de betaling van talkshowgasten.

Niet alleen bij de publieke omroep, maar ook bij het commerciële RTL Boulevard is er volgens de AD vergoeding te krijgen. Zo zou vaste gast Maik de Boer per keer 1000 euro verdienen.

 

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen