Roxeanne Hazes

BN’ers steunen gekwetste Roxeanne Hazes: ‘Heel erg grof’

Roxeanne Hazes kreeg woensdagavond op sociale media veel steun na haar boze reactie op het gebruik van privébeelden in een documentaire over haar vader zonder dat zij daar toestemming voor had gegeven.

In het eerste deel van de AVROTROS-documentaire Kleine Jongen, over het leven van haar vader André, zaten onder meer beelden van een van de laatste gesprekken die zij met haar vader had voor zijn overlijden.

Rachel

De makers hadden Roxeanne Hazes gevraagd of zij mee wilde werken aan de documentaire, maar zij had hiervoor bedankt. Zij zag woensdagavond voor het eerst dat door haar gemaakte privé-opnames in de film zaten. Haar moeder Rachel, met wie zij al lang geen contact heeft, werkte wel mee aan de serie.

‘Pijnlijk’

“Zo bot”, schrijft Tim Hofman. “Roxanne Hazes moet haar dode vader, zichzelf en de gesprekken tussen hen tegen haar wil in op tv terug zien. pijnlijk man.” Ook zanger Tim Knol stelt het gebruik van de beelden “heel erg grof” te vinden. Schrijver Nico Dijkshoorn gaat ook achter Roxeanne staan: “Diepe buiging voor Roxeanne Hazes. Pijnlijk voor hele sliert BN’ers in docu. Pijnlijk voor omroep. #Hazes #roxeanne.”

Archiefmateriaal

Zowel AVROTROS als producent Vincent TV was woensdagavond niet voor commentaar bereikbaar. De documentaire is gemaakt vanwege de 70e geboortedag van André Hazes, die in 2004 overleed. In de afleveringen wordt veel archiefmateriaal van het gezin vertoond.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen