×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

BN’ers staan stil bij overlijden Van der Laan

6.10.2017 -

Vele bekende Nederlanders hebben vrijdagochtend op sociale media verdrietig gereageerd op het overlijden van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Hij zal enorm worden gemist in Amsterdam.


'En niet alleen Amsterdam. Eberhard van der Laan maakte niet enkel de stad, maar het hele land wat liever', twittert Claudia de Breij. 'U was zo lief en mooi voor onze lieve en mooie stad. Ga u vreselijk missen', voegt Hadewych Minis daar aan toe.

Humberto Tan houdt het kort: 'Dank u wel burgemeester'. Zijn voormalige Late Night-collega Marieke Elsinga werd wakker met het nieuws. 'Opstaan met verdrietig nieuws. Onze burgemeester is niet meer'.

'Alles is gezegd. Alles is gedaan. De ogen zijn dicht. Het was tijd om te gaan', schrijft Jon van Eerd. Teun Kuilboer: 'Jezus jongens. Heb inmiddels echt het idee dat alles wat goed is ons te snel ontvalt. Maar we blijven door gaan'.

Wendy van Dijk zag de dood van Van der Laan al enigszins aankomen, vertelt ze bij een foto van haar en de burgemeester. 'Vannacht reed ik naar huis en dacht onafgebroken aan dit moment van vorig jaar. Ik snap nu waarom.. we verliezen weer een grootheid. Ik wens familie, dienaren, naasten enorm veel sterkte te toe'.

Brandpunt-reporter Liesbeth Staats hoopt nog steeds dat de afscheidswoorden van Van der Laan ('Zorg goed voor onze stad en voor elkaar') in steen gebeiteld worden. 'Dat je er langs fietst, en steeds die oproep leest. Doorstaat de tand des tijds met gemak', zei ze bij haar oproep toen Van der Laan vorige maand zijn taken neerlegde. 'Dit hoop ik opnieuw & nog steeds', zegt ze nu.