Anna Nooshin Protest

Deze BN’ers protesteren op de Dam tegen racistisch politiegeweld

In Amsterdam hebben zich op de Dam duizenden mensen verzameld om te demonstreren tegen politiegeweld in de Verenigde Staten. Ook BN’ers deden mee aan het protest, dat werd aangespoord door de dood van de ongewapende zwarte Amerikaan George Floyd. Hij kwam vorige week om het leven toen tijdens een arrestatie een witte politieagent minutenlang met zijn knie zijn keel dichtdrukte.

Onder anderen Georgina Verbaan, Halina Reijn en Hadewych Minis deden mee aan de demonstratie, een initiatief van Kick Out Zwarte Piet en Black Queer & Trans Resistance NL. Ook zangeres Maan de Steenwinkel, Tim Hofman, Anna Nooshin en De Jeugd van Tegenwoordig-lid Faberyayo waren naar de Dam gekomen om hun stem te laten horen tegen racistisch geweld in de Verenigde Staten en Europa.

Het overlijden van Floyd wakkerde rellen aan in de VS en in verschillende steden gingen mensen massaal de straat op om te demonstreren tegen politiegeweld en racisme. De heftige video van zijn dood ging de wereld over en zorgde wereldwijd voor veel boosheid en verdriet. Veel sterren deden mee aan demonstraties, doneerden aan liefdadigheidsorganisaties en deelden op social media hun afschuw.

View this post on Instagram

De Dam.

A post shared by halinareijn (@halinareijn) on

View this post on Instagram

#blacklivesmatter #dedam

A post shared by Georgina Verbaan (@gverbaan) on

LEES OOK:
WOW-FACTOR SNEL VERDWENEN: BOER GEERT WEER VRIJGEZEL
DJARNO HOFLAND EN VRIENDIN ZETTEN VOLGENDE STAP IN RELATIE
IN BEELD: MARCO HUILT UIT BIJ LEONTINE

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen