Placeholder

BN’ers aan het woord in glossy Piet

De discussie over Zwarte Piet heeft geleid tot een speciale glossy: Piet. Het blad, een eenmalige uitgave van Trichis, biedt een overzicht van mogelijkheden om het sinterklaasfeest te vernieuwen.

In Piet komen diverse bekende Nederlanders aan het woord, onder wie Hedy d'Ancona, Abdelkader Benali, Sunny Bergman, Arthur Japin, Hadewych Minis, Jörgen Raymann en Peter R. de Vries. Op de cover staat Tanja Jess, met pietenmuts en een zwarte veeg op haar gezicht.

Volgens de makers, enkele wetenschappers van de Erasmus School of History Culture and Communication en een aantal mediaprofessionals, laat de glossy zien hoe veranderingen in het kinderfeest op een creatieve manier plaatsvinden. Het kan bovendien inspiratie bieden aan gezinnen, scholen en bedrijven die hier ook over nadenken.

Het eerste exemplaar wordt donderdag uitgereikt tijdens het programma 'Who's afraid of Zwarte Piet?' aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanaf vrijdag ligt het blad in de winkels voor 9,95 in een oplage van vijfduizend stuks.