BN’ers voor Haïti groot succes

De wervingsactie op tv en radio voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti heeft in totaal €83,4 miljoen opgebracht. Het aantal BN’ers dat hielp was gigantisch.

Bijna 3,5 miljoen mensen keken gisteravond naar‘Nederland helpt Haiti’, gepresenteerd door Jeroen Pauw, Linda de Mol en Beauvan Erven Dorens.

Muicalsterren, zangers, presentatoren,politici, muzikanten, voetballers en zelfs een prinses…allemaal namen zeplaats achter de telefoon om mensen die wilden doneren aan giro 555 te woord testaan. Wendy van Dijk, Do, Lange Frans, prinses Margriet, Patrick Kluivert, Irene Moors enMark Rutte zaten onder anderen in het callcenter in de studio. Andere artiestendroegen in het programma een steentje bij door belangeloosop te treden.

Producent Reinout Oerlemans zorgde voorverrassende combinaties. Zo zongen Karin Bloemen en André van Duin een nummersamen en ging Marco Borsato in duet met Junior Songfestival-winnaar ralf. DeVolendammers Nick & Simon, Jan Smit en de 3 J’s gaven ook een optreden weg.Carice van Houten overwon op verzoek van Reinout haar angst en zong met Dinandvan Kane mee. Een opvallende combinatie vormden Esmée Denters, TrijntjeOosterhuis en Waylon, zij zongen samen ‘I’ll Be There’ van Michael Jackson.

Bedrijven schonken grote bedragen en allerleimensen van jong tot oud bedachten acties door het hele land om geld op tehalen. Minister Koenders verdubbelde het opgehaalde bedrag, wat in eeneindbedrag van 83,4 miljoen euro resulteerde

En de actie is nog niet voorbij. Zo doneren artiesten de opbrengst van liedjes die via http://www.MUZIEKvoor555.nl/gedownload worden aan Giro 555.