×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bloemen voor Léonie Sazias bij terugkeer in Tweede Kamer

Bloemen voor Léonie Sazias bij terugkeer in Tweede Kamer
27.06.2019 -

Léonie Sazias is na acht maanden afwezigheid terug op haar post in de Tweede Kamer. Het Kamerlid van 50PLUS werd donderdag bij haar terugkeer op het Binnenhof hartelijk verwelkomd door partijleider Henk Krol. Hij stond haar met bloemen op te wachten.


Het Kamerlid van 50PLUS was sinds november afwezig, om behandeld te worden voor kanker. Sazias zou in eerste instantie in maart weer aan het werk gaan, maar voor de behandeling was toch meer tijd nodig dan gedacht.

‘Ik heb het gemist’, vertelt de oud-presentatrice van onder meer Veronica, de AVRO en de TROS over haar werk in de Tweede Kamer. ‘Maar ik heb het ook even losgelaten. Want in het begin ga je nog alles kijken en volgen, maar dat houdt op een bepaald moment even op’, zegt ze tegen het AD.

Helemaal schoon van kanker is Sazias nog niet. ‘Er staat op de scan dat er iets in mijn lijf zit dat er niet hoort, maar het gaat prima. Ik heb geen pijn, niks! Alleen de medicijnen hebben natuurlijk wel hun bijwerkingen. Waarom zou ik nog thuis blijven zitten als ik me gewoon goed voel?’

Sazias houdt Volksgezondheid in haar portefeuille. ‘We hebben weer een kanjer in de fractie’, zegt Krol. ‘Zij wil knokken voor patiënten. Wie kan dat beter dan zij?’