Birgit Schuurman wil ‘sexy’ ontstijgen

Het voelt als een opluchting voor Birgit Schuurman dat ze in Pijnstillers een andere rol speelt dan die van 'sexy stoere vriendin'. "Ik wil ook gewoon een keer buurvrouw Mieke spelen".

Schuurman speelt in Pijnstillers de rol van doodzieke moeder, haar eerste hoofdrol in een speelfilm. Op toneel speelde ze al langer zware dragende personages, zo vertelt ze in Spits. "Ik ben echt dolblij met alle rollen die ik de afgelopen jaren in films heb mogen spelen. Maar het is fijn om de stoere sexy vriendin te mogen overstijgen."

"Het voelt alsof ik naast mijn tv-carrière een heel geheim leven heb waar maar een klein aantal theatergangers weet van heeft." De opluchting over dat ze nu ook in een film een ander type speelt, is groot. "Zeker in de laatste scènes heb ik niets aan uiterlijk vertoon meer om mij achter te verschuilen. Het is heel raar om die opnames terug te zien, met kaal hoofd en zonder wenkbrauwen. Volledig gestript van alles wat mij het imago van stoere, beetje sexy vrouw heeft gegeven."