Birgit Schuurman: ‘lust is een drug’

Birgit Schuurman staat vrijdag en zaterdag op de Parade in Utrecht met de voorstelling Het Grote Verlangen. De titel doet al vermoeden: ze zingt liedjes over verliefdheid, goede én slechte seks, maar ook over lust en vreemdgaan. "Lust is een soort drug, het is verslavend. Maar het maakt je nooit een beter mens", zegt ze in het AD van vrijdag.

Hiermee doelt de zangeres op het gedeelte van lust dat aanzet tot vreemdgaan. "Seks mag niet ontbreken in een liefdesrelatie. Vreemdgaan kan niet, mag niet, maar ik zeg niet dat ik dat nooit gedaan heb. Mensen blijven altijd verlangen naar iets wat ze niet hebben."

Birgit zelf heeft ook nog wel een verlangen dat ze niet meer kan terughalen. "Ik verlang nog steeds naar het gevoel van de eerste kus, die uitdaging en die verleiding die daarbij hoort. Het geeft zo'n te gekke energie in je lichaam. Maar dat gevoel krijg je nooit meer. Je kan een eerste kus niet overdoen."

Ze staat dit jaar ook nog op de planken in de musical van 50 Tinten: de Parodie. Birgit is blij dat het een parodie is op het originele stuk. "Het is een beetje de pikante versie van de Tina. Als de musical geen parodie zou zijn, was ik niet zo happig geweest. Als het bloedserieus zou zijn, dan had het zo kunnen verzanden in een woensdagavond-SBS-softpornofilm", sluit ze af.