Bill Clinton ’covert’ Blurred Lines

Bill Clinton 'zingt' de pikante hit Blurred Lines van Robin Thicke. Dat is te zien in een filmpje op YouTube. De clip is helemaal opgebouwd uit gesampelde fragmentjes uit toespraken van de Amerikaanse ex-president.

De maker vertolkte dit kunstje al eerder met speeches van president Obama. 'Baracksdub' zette al filmpjes online van Daft Punks Get Lucky en Justin Biebers Boyfriend, beiden 'vertolkt' door Barack Obama. De cover van Blurred Lines is echter spraakmakender door de nadrukkelijke seksuele lading van het nummer. In recensies werd de originele versie door r&b- en soulzanger Robin Thicke bekritiseerd vanwege de seksistische en zelfs ranzige tekst. Het refrein is opgebouwd rond de regels ‘Je bent een braaf meisje en ik weet dat je er zin in hebt’.
In Clintons videoclip komen geen beelden voor van zijn echtgenote Hillary of voormalige assistente Monica Lewinsky met wie de ex-president halverwege de jaren negentig een seksuele affaire had. Al lijkt het geen toeval te zijn dat Bill Clintons Blurred Lines precies op Lewinskys veertigste verjaardag op YouTube is gezet.