Bijzondere verdwijntruc David Copperfield

De inhoud van het zwembad van David Copperfield is verdwenen. Helaas voor de illusionist was het geen truc voor de show. Door een barst in het zwembad bovenop Copperfields penthouse sijpelde het water naar de lager gelegen appartementen.

De barst ontstond spontaan toen David niet thuis was. Het water had dan ook alle tijd om het appartement van de illusionist op de 57e verdieping van een gebouw in New York te doordrenken, net als de dertig onderliggende etages. Het gelekte water legde zelfs de liften in de flat meer dan een dag stil.

Als door een wonder bleven de kostbare kunststukken en antieke, zeldzame kermismachines van Copperfield gespaard van waterschade. Het behang en de vloeren zijn wel volledig geruïneerd en inmiddels vervangen, laat Davids advocaat weten aan New York Post.

Copperfields advocaat is niet bang dat zijn cliënt wordt aangeklaagd door buren of de eigenaar van het appartementencomplex. ''Het verzekeringsbedrijf is op de hoogte gesteld. Dit is New York, dus niets kan me meer verrassen. Het zwembad wordt weer gevuld, maar niet voordat er veiligheidsmaatregelen zijn getroffen om deze situatie in de toekomst te voorkomen.''