Placeholder

Bijzonder medicijn voor Henny Huisman

Henny Huisman staat binnenkort weer eens op het podium, namelijk bij het jubileumconcert van de Toppers. De presentator, die eind vorig jaar een nieroperatie onderging, kijkt hier heel erg naar uit. "Toen mijn goede vriend Gerard me dit nieuws vertelde, zei ik: wat jullie me hiermee geven is het beste medicijn", vertelt hij.

Eigenlijk kwam het concert Henny niet zo goed uit. "Aanvankelijk moest ik daags voor De Toppers naar het ziekenhuis, maar omdat ik me het plezier van deze grootse concerten niet wil laten ontnemen, heb ik mijn afspraak verplaatst tot twee dagen na het slotoptreden in de ArenA."

In december werd er bij Huisman een tumor bij zijn nieren verwijderd. Vlak na deze operatie vroeg Joling of het Henny niet wat leek om een optreden te geven. "Vervolgens heeft hij het Rene Froger en Jeroen van der Boom voorgesteld. Zij reageerden enthousiast.”

Wat de 62-jarige Henny precies zal gaan doen op het podium weet hij nog niet. "Maar tijdens eerdere gesprekken met Gerard heb ik natuurlijk de nodige lol al gehad", aldus Henny in De Telegraaf. "Maar even zonder dollen, optreden bij De Toppers is voor mij een opsteker, écht iets om naar uit te kijken voordat ik opnieuw onder de scan ga. Kunnen we meteen zien of al die positieve energie een goede uitwerking op mijn lichaam heeft."