Bezittingen Elizabeth Taylor onder de hamer

Opnieuw worden voormalige bezittingen van de overleden actrice Elizabeth Taylor geveild. Een aantal van haar jurken, sieraden en filmkostuums gaan op 12 oktober onder de hamer in Beverly Hills.

Dat laat veilinghuis Julien’s Auctions weten. De collectie is nu in handen van een medewerker van de actrice, die ervanaf wil. De spullen worden als eerste in Ierland tentoongesteld, zodat potentiële kopers ze kunnen bekijken.

Het hoogtepunt van de veiling is een set met gouden oorbellen en een bijpassende ketting. Die zouden samen tussen de 10.000 en 15.000 dollar moeten opbrengen. De set is gedecoreerd met edelstenen zoals topaas en diamant. Daarnaast wordt onder meer een hoofdtooi geveild die Taylor droeg in de film Cleopatra uit 1963. De film kreeg destijds een Oscar voor beste kostuums.

Taylor overleed in 2011 op 79-jarige leeftijd. Ze was een van de iconen van de bloeitijd van Hollywood. Haar liefdesleven was turbulent, met acht huwelijken. Twee keer gaf ze het jawoord aan acteur Richard Burton.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen