Estelle Cruijff

Beslag op woning Estelle Cruijff opgeheven

Estelle Cruijff kan opgelucht ademhalen. Het beslag op haar huis is opgeheven. Dat laat Shownieuws weten, naar aanleiding van documenten in het Kadaster.

Estelle Cruijff en zakenman Jacques Parson hebben al ruim een jaar onenigheid over het huis. Parson claimde dat Estelle een betalingsachterstand van 160.000 euro bij hem had. Hij leende haar in 2017 een bedrag van 1,2 miljoen die de socialite in een appartement van diezelfde zakenman stak. De twee hadden een vriendschappelijke relatie en afgesproken werd dat Estelle maandelijks zo’n 6000 euro zou aflossen.

Geen betalingsachterstand

Estelle kon dat echter niet ophoesten en leefde zo’n twee jaar lang van een toelage van Jacques Parson. Er werden geen concrete afspraken gemaakt over wanneer Estelle zou beginnen met aflossen. Volgens de rechter is vanwege de mondelinge afspraken geen sprake van een betalingsachterstand. Parson krijgt wel het eerste recht van hypotheek op het appartement. Dat houdt in dat Estelle gedwongen wordt de woning te verkopen wanneer ze de aflossing van 6000 euro per maand niet meer op kan hoesten. Parson wordt dan als eerste terugbetaald uit de opbrengst.