Beslag gelegd op huizen Hans Wiegel

Obligatiehouders van het fonds Bouw State 5, een van de fondsen van Bouwhuis Vastgoed, hebben voor €7 miljoen conservatoir beslag gelegd op de twee huizen van Hans Wiegel. De beslaglegging loopt vooruit op een schadeclaim. De obligatiehouders willen bijna €11 miljoen terughalen bij de VVD corryfee.

Het is te lezen in een beschikking van de rechtbank en een verzoekschrift van de obligatiehouders, die in handen zijn van het blad Quote. Het gaat om Wiegels woning in Friesland en een huis in Drenthe. Hij wordt aansprekelijk gesteld voor een schadeclaim van €10.853.375,-.

Wiegel figureerde volgens de claimstichting in een reclame voor de vastgoedfondsen van Bouwhuis Vastgoed. Beleggers wer een ‘gegarandeerd rendement’ van 9% beloofd. maar sinds 2009 is er geen rente meer uitgekeerd omdat de zes fondsen in financiële problemen kwamen.

Wiegel gaf ook een bancaire volmacht aan de oprichter en oud-directeur, zonder toe te zien wat daarmee gebeurde. Dat had hij als voorzitter van de stichting die de belangen van de obligatiehouders behartigde wel moeten doen. ‘Dat is zodanig verwijtbaar, dat de claimstichting van mening is dat hij aansprakelijk is voor de schade,’ aldus Liesker. ‘In het prospectus is een voorstelling van zaken gegeven die gewoon niet juist bleek te zijn. En daar staat Wiegels foto in.’ De obligatiehouders willen hun minimale inleg van 50.000 euro plus rente terugzien. Wiegel laat weten: ‘Ik weet nergens van, dus ik kan er ook niks over zeggen.’