×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Beroepszaak Masmeijer in juni

12.01.2018 -

Het Antwerpse hof van beroep gaat zich in juni over het omvangrijke drugsdossier buigen waarin ook Frank Masmeijer is vervolgd. De voormalige tv-presentator kreeg in oktober acht jaar cel en een boete van 48.000 euro opgelegd voor zijn aandeel bij de invoer van een grote partij cocaïne via de haven van Antwerpen. Hij vecht zijn veroordeling aan in hoger beroep.


In eerste aanleg stonden 47 beklaagden terecht in deze zaak, die eigenlijk uit drie samenhangende drugszaken bestaat. De rechters spraken celstraffen uit van in totaal 227 jaar cel en deelden boetes uit van bij elkaar 1,3 miljoen euro. Zeker dertig veroordeelden zijn in beroep gegaan. Het hof wil het dossier voor alle beklaagden samen behandelen op 7, 15 en 28 juni.

Als showmaster maakte Masmeijer in de jaren tachtig naam. Met programma’s als Dinges en De Holidayshow kluisterde hij miljoenen kijkers aan de buis. Na zijn tv-carrière vertrok hij naar België en zette daar horecazaken op.