Berdien Stenberg verdient geld aan haar leed

Toen bekend werd dat Berdien Stenberg borstkanker had, liet ze iedereen van de media via een advocaat weten dat ze er niets voor voelde de ziekelijke nieuwsgierigheid van het publiek te bevredigen. Bijzonder dus dat ze er nu een boek over heeft geschreven. Wellicht heeft de fluitiste geld nodig.

Hallo Allemaal, M’n Moeder Die Is Kaal is de titel van het boek dat Berdien Stenberg heeft geschreven over haar strijd tegen borstkanker. De fluitiste, die in de jaren tachtig een hit scoorde met het nummer Rondo Russo ontdekte in 2008 een knobbeltje in haar linkerborst. Toen de media door begon te krijgen dat Berdien ziek was, kregen nieuwsgierige journalisten steevast te maken met een advocaat die meldde: ‘Mevrouw Steunenberg (de werkelijke naam van Berdien, red.) voelt er niet voor de ziekelijke nieuwsgierigheid van het publiek te bevredigen. Bovendien is mevrouw Steunenberg al jaren geen BN’er meer.’

Des te opmerkelijker dus dat ze nu zelf met een boek daarover komt. Annemarie Jorritsma zal in ieder geval niet echt gelukkig zijn met het boek, zo valt te lezen in De Telegraaf. De burgemeester van Almere krijgt er namelijk ongenadig van langs in het boek. Berdien, die zelfs nog wethouder van Beheer, Leefomgeving en Cultuur is geweest in haar woonplaats Almere wilde bijvoorbeeld absoluut niet dat Annemarie van haar ziekte zou vernemen. ‘Babbelbox’ Jorritsma is wel de laatste die het mag horen, want anders kun je het net zo goed meteen in de krant zetten, is haar redenering.

Berdien schrijft verder dat Annemarie eenmaal per jaar een feestje gaf voor bekende inwoners van Almere. Nadat Heleen en Ton van Royen naar het buitenland waren vertrokken, waren eigenlijk alleen Berdien en Jeroen van Inkel dat nog. Berdien beschrijft in haar boek de weinig flatteuze legging die Annemarie droeg en die verboden zou moeten worden, hoe Annemarie ieder jaar haar lievelingsnummer Proud Mary zingt en de manier waarop ze Annemarie uiteindelijk toch vertelt dat ze ziek is.