Bennie Jolink heeft kritiek op Serious Request

Bennie Jolink heeft zaterdagavond tijdens het afscheidsconcert van Normaal flinke kritiek geuit op de actie Serious Request van 3FM. Hij noemde de dj's in het Glazen Huis ''een stel publiciteitsgeile aanstellers met een megasalaris".

Uit een muziekrecensie van Omroep Gelderland blijkt dat Serious Request de band Normaal had benaderd met de vraag te mogen collecteren voor de Rode Kruis-actie. Dat zag Jolink niet zitten, vertelde hij het publiek in een uitverkocht GelreDome in Arnhem. ''Ik heb nee gezegd'', aldus Jolink.

''Het is een publiciteitsstunt waarbij er uiteindelijk tonnen aan de strijkstok blijft hangen. Als iemand geld wil geven, doe dat dan aan het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds voor onderzoek tegen kanker." Drummer Jan Manschot, mede-oprichter van Normaal, overleed vorig jaar aan de gevolgen van kanker.

Het Glazen Huis van Serious Request staat dit jaar in Heerlen. Intussen hebben Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabberink ruim 1,2 miljoen euro voor het Rode Kruis opgehaald. De dj's draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. De hulporganisatie besteedt de opbrengst dit jaar aan kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen