Bennie Jolink (70) nu echt gestopt met optreden

Bennie Jolink nam zondag afscheid van zijn publiek. De Achterhoekse rocker klom zondag voor het laatst met zijn band de Pensionado's op het podium om hun debuutalbum te presenteren. Bennie Jolink zet noodgedwongen een punt achter zijn carrière.

De 70-jarige oud-voorman van Normaal besloot onlangs te stoppen met live-optredens, omdat zijn gezondheid dit niet meer toelaat. De astmapatiënt heeft niet meer genoeg longcapaciteit. Sinds half september zit hij doordeweeks in een revalidatiekliniek.

Jolink combineerde zijn afscheid zondag met de presentatie van het album 'Odi Profanum' van de Pensionado's. Sanne Hans was één van de speciale gasten.

Dat Jolink stopt met live-optredens betekent niet dat de fans nooit meer wat van hem zullen horen. ''Ik blijf gewoon doorgaan met het componeren van nummers'', zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Samen met Bennie Migchelbrink, met wie ik dat ook veel jaren bij Normaal deed. En ook met De Pensionado’s ga ik door. Lekker een keer in de week gezellig muziekmaken."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen