×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

’Ben ik de zoon van koning Boudewijn?’

26.05.2013 -

Hij lijkt als twee druppels water op wijlen koning Boudewijn en vraagt zich dan ook af of hij een zoon is van de vroegere Belgische vorst. Jacques Bocklant is geen fantast, maar een man die op zoek is naar zijn echte vader. Zou Boudewijn, wiens leven werd getekend door kinderloosheid, dan tóch een kind hebben gehad?


Bocklant vertelt: ’Ik ben al sinds het begin van de jaren negentig op zoek naar mijn biologische vader. Toen ik in het ziekenhuis werd opgenomen, bleek de man die mij opgevoed heeft als vader niet mijn echte vader te kunnen zijn. Dat blijkt uit onnze bloedgroepen zijn namelijk niet compatibel.’ Hij vervolgt: ’Ik heb contact opgenomen met alle mogelijke partijen, maar ik krijg vooralsnog geen antwoord op mijn vragen. Daarom heb ik besloten contact te zoeken met de pers.’ De gelijkenis met Boudewijn is inderdaad treffend. Maar of dat een bewijs is? Bocklant zelf weet ook wel dat dit niet voldoende is. ’Daarom wil ik een DNA-onderzoek. Bijvoorbeeld met Delphine Boël (de vermeende buitenechtelijke dochter van Albert II, red.). Ik weet dat dat nog geen definitief bewijs is, maar als de kans dat we verwant zijn groter is dan statistisch mogelijk, dan weet ik dat ik verder moet zoeken in die richting.’ Deze week meer over de mogelijke zoon van koning Boudewijn in Weekend.