Bassie en Adriaan spelen in film over neefjes

Bas en Aad van Toor zullen zelf belangrijke bijrollen spelen in de film over hun neefjes. Dat heeft producent Sjef Scholte donderdag gemeld. De Neefjes van Bassie & Adriaan werd eerder deze week aangekondigd.

In de film, die deze zomer moet worden gedraaid, worden Bassie en Adriaan ontvoerd door de Jonkheer, een kleinzoon van de Baron, de beroemdste schurk uit de televisieseries. De twee neefjes besluiten hun ooms te gaan redden, maar moeten daarvoor wel heel veel obstakels overwinnen. “De focus ligt op de twee neefjes, maar de rol van Bassie en Adriaan is wel heel belangrijk in het verhaal”, legt Scholte uit. “Het moet ook een eerbetoon aan het duo worden.”

Zoektocht

De Neefjes van Bassie & Adriaan wordt de eerste bioscoopfilm waarin de beroemde clown en acrobaat te zien zullen zijn. De zoektocht naar de neefjes is deze week van start gegaan. Jonge talenten die kunnen jongeren, goochelen of musiceren kunnen zich aanmelden via de website www.deneefjes.nl. Eind januari vindt een grote castingdag plaats. Hierbij zullen Bassie en Adriaan zelf ook aanwezig zijn.

Bas en Aad van Toor (inmiddels 78 en 71 jaar oud) braken in de jaren zestig door als acrobaten-duo The Crocksons en reisden de hele wereld over met hun beroemde stoelenact. Vervolgens ging ze als Bassie & Adriaan verder en waren 35 jaar lang te zien in een groot aantal televisieseries, waaronder De Plaaggeest, De Diamant en Het Geheim van de Sleutel. Onlangs kwam er een grote box uit met alles wat Bas en Aad van Toor ooit voor televisie hebben gemaakt.