Bassie & Adriaan-film voorjaar 2015 in bios

De Bassie & Adriaan-speelfilm gaat in het voorjaar van 2015 in première. Dat heeft producent Sjef Scholte dinsdag bekendgemaakt. Het wordt de eerste bioscoopfilm waarin het beroemde duo te zien zal zijn.

 

In de film, die deze zomer wordt gedraaid, worden Bassie en Adriaan ontvoerd door de Jonkheer, een kleinzoon van de Baron, de beroemdste schurk uit de televisieseries. Hun twee neefjes besluiten hun ooms te gaan redden, maar moeten daarvoor wel heel veel obstakels overwinnen. Wie de neefjes gaan spelen, is nog niet duidelijk. Op 1 februari vindt er in Vlaardingen een grote auditiedag plaats.

Bas en Aad van Toor (inmiddels 78 en 71 jaar oud) braken in de jaren zestig door als acrobaten-duo The Crocksons en reisden de hele wereld over met hun beroemde stoelenact. Vervolgens ging ze als Bassie & Adriaan verder en waren ze 35 jaar lang te zien in een groot aantal televisieseries, waaronder De Plaaggeest, De Diamant en Het Geheim Van De Sleutel. Onlangs kwam er een grote box uit met alles wat Bas en Aad van Toor ooit voor televisie hebben gemaakt.