×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Basketballegende Kobe Bryant (41) omgekomen bij helikoptercrash

Basketballegende Kobe Bryant (41) omgekomen bij helikoptercrash
26.01.2020 -

De Amerikaanse oud-basketballer Kobe Bryant (41) is om het leven is gekomen bij een crash met een helikopter in Calabasas.


De basketballegende zette in 2016 een punt achter zijn loopbaan. Hij speelde twintig jaar bij Los Angeles Lakers, waarmee hij vijf keer kampioen van de NBA werd.

‘The Black Mamba’ wordt beschouwd als een van de beste basketballers ooit. Hij is de nummer 4 op de topscorerslijst aller tijden van de NBA, met 33.643 punten.

Na zijn basketbalcarrière richtte Kobe zich op andere zaken. Zo won hij in 2018 onder meer een Oscar en een Emmy voor zijn korte tekenfilm Dear Basketball, waarin hij aan de hand van een eigen brief vertelt over zijn liefde voor de sport die hij twintig jaar beoefende. Ook was hij meerdere keren te zien in de Nickelodeon-serie All That en schreef hij een boek waarin hij terugblikte op zijn basketbalcarrière.

Kobe laat zijn vrouw Vanessa en vier dochters achter.