Placeholder

Bart Chabot geloofde Herman Brood niet

Een paar weken voor de dood van Herman Brood sprak Bart Chabot nog met hem over zelfmoord. ‘Ik nam Herman niet serieus,’ vertelt de schrijver 13 jaar na de sprong van de zanger van het Amsterdamse Hilton Hotel.

Bart Chabot was jarenlang één van de beste vrienden van Herman Brood, de zanger die gisteren exact 13 jaar geleden zelfmoord pleegde door van het dak van het Hilton Hotel in Amsterdam af te springen.

 ‘Een paar weken voor zijn dood had ik een gesprek met Herman over zelfmoord. Hij vertelde dat hij hoge hotels aan het verkennen was en sprak over zijn tochten door de nooduitgangen op daken. Hij twijfelde nog tussen het Okura en het Hilton. Ik nam hem niet serieus,’ vertelt Bart in De Telegraaf.

De reden daarvan was dat Bart nog wist hoe Herman reageerde toen in 1994 bekend werd dat Kurt Cubain zelfmoord had gepleegd. ‘Dat doe je toch niet als je een kind hebt,’ had Herman toen gezegd.

Bart is momenteel bezig met een toneelstuk over Herman. Dat gaat Chez Brood heten en is gebaseerd op plannen die Herman in 2000 zelf had voor een toneelproductie. ‘Hij wilde voor het toneelgordijn gaan zitten en over zijn leven vertellen. Tussendoor zou het doek af en toe opengaan en zou hij met zijn band een nummer zingen, Dat wil ik ook doen. Degene die Herman gaat spelen, moet dus kunnen zingen.’