×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Barrie Stevens officieel Nederlander

Barrie Stevens officieel Nederlander
1.04.2019 -

Barrie Stevens is na 55 jaar officieel Nederlander geworden. De danser en choreograaf ontving maandagmiddag zijn Nederlandse paspoort tijdens een intieme huldigingsceremonie.


Barrie besloot tot de naturalisatie ‘vanwege alle narigheid met de brexit,’ vertelde hij maandag aan BuzzE.

‘Het is een bevestiging van het gelukkige gevoel dat ik hier al een halve eeuw ervaar,’ aldus de 74-jarige Stevens. ‘Ik voel me hier al zo lang thuis en heb hier zo veel kansen gekregen die ik in mijn eigen land nooit kreeg.’ De Brit viert de naturalisatie naar eigen zeggen maandagavond door het eten van een goede Hollandse maaltijd. ‘Ik ben dol op draadjesvlees en stamppot’, bekent hij.

De danser gaat komend seizoen voor het eerst solo de theaters in. Tijdens deze openhartige voorstelling zal Stevens nader ingaan op zijn besluit en zijn ervaringen met Nederland.