×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Barbie afgescheept met fooi

Barbie afgescheept met fooi
30.05.2018 -

In het diepste geheim heeft Samantha de Jong een schikking getroffen met het Haagse HagaZiekenhuis, dat vorige maand in opspraak kwam nadat bekend werd dat meer 80 medewerkers hadden gesnuffeld in haar medische dossier. Barbie werd daar in januari met spoed opgenomen, nadat zij een zelfmoordpoging deed.


De geheime schikking die Barbie en haar advocaat recentelijk met de directie van het HagaZiekenhuis afsloten, wordt niet door iedereen in haar familie en vriendenkring toegejuicht. Sterker nog, een deel van Barbie’s entourage is van mening dat de schadevergoeding van 14.000 euro, die de directie van het ziekenhuis haar onlangs betaalde veel te weinig is.

In de geheime overeenkomst is niet alleen opgenomen dat ze het ziekenhuis én alle medewerkers die zonder haar toestemming in haar medische gegevens hebben zitten grasduinen niet voor de rechter zal slepen, ook staat vermeld dat Scheveningse blondine zich tegenover de buitenwereld dient te onthouden van elk commentaar over de brutale privacyschending.

Een familielid van de realityster trekt zich van dat spreekverbod echter niets van aan en vertelt deze week in de nieuwe Weekend dat ze het een schande vind hoe de directie van het ziekenhuis met de hele zaak is omgegaan. ’Als die hoge types van dat ziekenhuis echt hadden gevonden dat Sam zulk groot onrecht is aangedaan, zoals ze op televisie en in de kranten beweerden, hadden ze haar als schadevergoeding op zijn minst het vijfvoudige moeten aanbieden, in plaats van aan te komen met veertienduizend euro.

Samantha laat aan Weekend weten: 'Och wat lief dat mijn familie het zo voor me opneemt. Ik weet dat niet iedereen in mijn omgeving even blij is met hoe die zaak door het ziekenhuis is afgewikkeld. Ik zou er ook een heleboel over willen én kunnen zeggen, maar dat mag ik niet omdat dat zo is afgesproken. Dat ga ik dus niet doen. Ik hoop in ieder geval dat het me nooit meer overkomt.

Het hele verhaal lees je deze week in de nieuwe Weekend.