Band Aid levert nu al bakken met geld op

De vierde versie van 'Do They Know It's Christmas' werd zondag gepresenteerd en is pas sinds maandag te downloaden, maar nu al is er zeker meer dan een miljoen pond (1,25 miljoen euro) mee verdiend. Dat zei de initiator van benefietproject Band Aid, Bob Geldof, op de Britse radio.

Samen met Midge Ure bedacht Geldof in 1984 het concept, waarbij wereldsterren samen het liedje 'Do They Know It's Christmas' inzongen. Toen ging het geld naar hongerend Ethiopië. Ditmaal wordt het geld gebruikt in de strijd tegen ebola in West-Afrika.

Geldof vertelde dat alleen de online bestelde exemplaren van de jongste versie van het nummer al meer dan 1,25 miljoen euro in het laatje brachten. Daar kwamen maandag nog eens de gedownloade versies bij, die op iTunes 0,99 pond kosten.

Binnenkort is de single ook fysiek te koop in Britse winkels voor 4 pond. De lat ligt echter hoog; de eerste versie van de single van dertig jaar geleden, leverde ruim 8 miljoen pond op. Toen zongen onder meer Phil Collins, Sting, George Michael en Bono mee. Die laatste deed ook dit jaar weer mee, en zag onder anderen boyband One Direction, zangeres Ellie Goulding en Coldplay-zanger Chris Martin aan zijn zijde.