Placeholder

Badr houdt nog altijd van Estelle

Badr Hari en Estelle Cruijff mogen dan officieel uit elkaar zijn, de kickbokser laat weten nog 'zielsveel' van Estelle te houden. Hij hoopt dan ook dat het ooit nog goed komt tussen hem en Estelle.

"Het is een geweldige vrouw en ik houd van haar. Ik zou niets liever willen dan dat het goed zou komen. We mogen toch allemaal wel een keer een foutje maken?", aldus Badr in RTL Late Night.

Waar het precies mis is gegaan in de relatie tussen Badr en Estelle, laat hij in het midden, maar hij maakt er geen geheim van dat hij niet helemaal eerlijk is geweest. "Badr was op dat gebied een beetje Surinaams. Ik was bij een Daphne, maar niet bij mijn ex Daphne", vertelt hij openhartig.

Het verhaal dat hij het zoontje van Estelle met zijn hoofd in de wc heeft geduwd doet hij af als 'onzin'.

Badr Hari schrok enorm van de tekst die in het psychologische rapport stond dat het OM van hem liet opmaken. "Ik schrok van de waarheid. Dat was voor mij het moment om aan dingen te gaan werken", vertelt de kickbokser in RTL Late Night, waarin hij dinsdagavond als enige te gast was.

In het rapport waar Hari naar verwijst staat onder meer dat hij narcistische trekjes heeft. Dat kwam hard binnen bij hem, maar Badr realiseerde zich in de gevangenis ook dat gesprekken met een psycholoog hem goed deden. "Ik zit nu op een moment dat ik signalen kan herkennen wanneer het mis gaat. Ik ben nu bij een psycholoog die me helpt mijn valkuilen in te zien. Ik ben in het verleden koppig geweest en voor mij is het dan ook een hele stap om het te doen. Er heerst een taboe op hulp zoeken en zeker in de cultuur waar ik in leef. Mensen denken al snel dat je gek bent. Toen ik in detentie zat kwam een psycholoog op bezoek en ik ben er toen achter gekomen dat praten met zo'n persoon goed voor je is. Het rapport dat over me is opgemaakt liet me schrikken, maar vond het ook knap. Ik dacht meteen 'dat ben ik'." Overigens nodigde de gevangenis Badr sowieso wel uit tot zelfreflectie. "Je komt jezelf wel een paar keer per dag tegen."

Badr maakt er bij Humberto Tan geen geheim van dat hij er spijt van heeft dat hij mensen letterlijk en figuurlijk heeft gekwetst met zijn acties, maar hij geeft ook toe het heel moeilijk te vinden zich in zijn slachtoffers in te leven. "Wat ik ze heb aangedaan was fout en als ik die personen was geweest was ik ook door een hel gegaan. Maar ik sta niet in hun schoenen. Het enige dat ik kan doen is een beetje medeleven tonen, maar ik kan me niet in hun inleven. Ik kan niet in hun schoenen staan. Het medeleven gaat best ver voor een persoon zoals ik. Ik meen oprecht dat ik het erg vind wat ik die mensen heb aangedaan. En ik hoop dat die mensen het nooit meer hoeven mee te maken en ik hoop ook dat ik het niet meer mee hoef te maken."

Over Koen Everink laat Hari weten dat hij best met hem wil praten om hem zijn excuses aan te kunnen bieden. "Ik kan hem mijn excuses aanbieden, maar hij moet er ook voor open staan. Als hij daar behoefte aan heeft, en ik heb die behoefte zeker, wil ik best met hem praten en oprecht mijn excuses maken." Dat Everink wordt nageroepen door jongeren die hem verwijten dat de mishandeling door Hari Everinks eigen schuld is, vindt Badr erg. "Maar daar kan ik helaas niets aan doen."

Het zit Hari nog wel dwars dat er volgens hem in de media veel leugens zijn verspreid. "Ik geloofde er altijd in dat de media er waren om een verhaal eerlijk te vertellen. En in mijn geval was eerlijk al erg genoeg, maar ze hebben van mij een nog gevaarlijkere man gemaakt. Wat ik heb gedaan is al erg genoeg en daar hoef je geen schepje bovenop te doen."

RTL Late Night was dinsdag vooraf opgenomen omdat Badr na 22.00 uur niet in een horecagelegenheid mag komen en Late Night dagelijks wordt opgenomen in Café Americain in het Amsterdam American Hotel – Hampshire Eden.