Backstreet Boys op 1

De Backstreet Boys kunnen een zoveelste comeback op hun cv bijschrijven. De bestverkopende boyband aller tijden komt vrijdag met zijn nieuwste album In A World Like This binnen op nummer 1 in de Nederlandse album Top 100. De Amerikaanse band bracht eerder deze maand na 4 jaar een nieuwe plaat uit, voor het eerst sinds 2006 in originele bezetting na de terugkeer van Kevin Richardson.

De Backstreet Boys verkochten de afgelopen twee decennia wereldwijd meer dan 130 miljoen platen en gelden daarmee als bestverkopende boyband ooit.

Het vijftal brak in 1996 door met debuutalbum Backstreet Boys, dat in Nederland tweemaal platina werd. Ook de twee albums daarna behaalden de dubbel platina-status. Na Black & Blue uit 2000 werd het stil rond de boyband. Never gone schopte het in 2005 tot de derde plek in de Nederlandse albumtop. Kevin Richardson verliet in 2006 de band, waarna de groep als viertal de albums Unbreakable (2007) en This Is Us (2009) uitbracht. Vorig jaar kondigde Richardson zijn terugkeer aan en doken de mannen weer met elkaar de studio in voor hun achtste studioalbum In A World Like This.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen