Armin van Buuren ziet broer niet als rivaal

Niet alleen Armin van Buuren is beroemd door zijn muziek, ook zijn vier jaar jongere broer Eller is inmiddels goed bezig in de branche. Als jazz-, pop-, maar vooral rockgitarist bewerkt hij met zijn band Acoustic Dance Music nu onder meer de nummers van zijn broer tot 'gewone' popliedjes. "Een behoorlijke uitdaging, want we wilden er geen simpel trucje van maken", aldus Eller in Sp!ts.

Volgens de gitarist is dat aardig gelukt. "Ik was van tevoren vooral benieuwd of zijn liedjes met die aanpak ook overeind zouden blijven. Uit het feit dat dat gelukt is, kun je wel afleiden dat zijn nummers beter in elkaar zitten dan iedereen denkt."

Ondank de genreverschillen lijken de twee volgens Eller muzikaal zeker wel op elkaar. "De gedrevenheid, de liefde voor de muziek; die hoor je bij ons allebei terug. Onze ouders waren heel erg met muziek bezig; mijn vader draaide tot diep in de nacht keihard Jimi Hendrix maar ook synthesizermuziek van Jean Michel Jarre en Vangelis. Je zou kunnen zeggen dat ik meer de kant op ben gegaan van die eerste en Armin van de tweede."

Rivaliteit

Het is Eller in ieder geval nooit om de spotlights te doen geweest. "Het ging altijd om de muziek zelf, niet om indruk te maken. Als het om gitaarspelen gaat, ben ik net zo’n nerd als mijn broer. En nee, ik heb het ook nooit erg gevonden om als ’de broer van’ bestempeld te worden. We bewandelen allebei ons eigen pad en soms komen die wegen samen. Het zou waarschijnlijk wél een probleem zijn geweest als hij ook gitaar was gaan spelen. Of ik gaan dj’en."

Volgens Armin is er inderdaad geen rivaliteit tussen de twee. "Niet als het om muziek gaat. Natuurlijk hebben we vroeger wel om heel veel andere dingen rivaliteit gehad, maar dan ging het meer om wie het beste speelgoed had. Of gewoon over andere kleine dingen waar je als kind ruzie om maakt."