×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Armin van Buuren: ‘Met veel dj’s gaat het niet goed’

Armin van Buuren: ‘Met veel dj’s gaat het niet goed’
9.09.2019 -

Dj Armin van Buuren ziet steeds meer de schaduwkant van zijn werk als dj. 'Wat er met Avicii is gebeurd, is als een bom ingeslagen, ook bij mij,' stelt hij.


‘In de dj-scene gaat het eigenlijk met iedereen niet zo goed, door de werkdruk en competitie.’ Veel collega’s leven erg op hun eigen eiland, vertelt Van Buuren in Jinek. ‘Iedereen doet stoer tegen elkaar en zegt dat het prima gaat. Maar dan hoor je via via dat deze een coach heeft, of dat een ander bij een psycholoog loopt.’

De Nederlandse dj denkt dat het goed is als er wat meer openheid wordt gecreëerd over de problemen waar veel mensen in de muziekscene mee worstelen. De werkdruk in de sector kreeg veel aandacht na de zelfmoord van de Zweedse dj Avicii in april 2018. Dj Hardwell kondigde in september 2018 aan vanwege de werkdruk enige tijd te stoppen met zijn werk.